Aktuelt

 

MVA på homeopati

MVA på homeopati

 

Homeopaten kommenterer
Moms på homeopatiske helsetjenester

Flertallet av våre folkevalgte politikere på Stortinget har vedtatt Statsbudsjettet for 2021 og med det å legge mva på alternativ behandling fra januar 2021.

Argumentasjonen at homeopati ikke har dokumentert effekt holder ikke. Heller ikke at det ikke er helserelatert.  Homeopati er en uutnyttet ressurs som kan styrke helsetjenesten i å møte nåtidens helseutfordringer.

Som fysioterapeut har jeg momsfritak som andre helsepersonell, men så snart jeg bruker min kunnskap og kompetanse innen naturmedisin som jeg har tilegnet meg etter 3 1/2 år studier i homeopati, videreutdanninger i flere retninger og erfaring som homeopat gjennom de siste 14 år, skal det betales merverdiavgift på behandlingen.

Dette går utover alle mine pasienter som ikke har fått hjelp innen den offentlige helsetjenesten, og som i utgangspunktet betaler  behandlingen selv uten noen form for subsidier.

Dette går ut over friheten til å velge den behandlingen hver enkelt mener er best.

Det er med tungt hjerte jeg fra nyttår må legge 25% mva på konsultasjonene mine.

 

– Linbjørg Bardal Skalleberg

 

Homeopaten kommenterer
Allergisesongen

“Med sol fra blå himmel og opptil 10 varmegrader har jeg fått rene vårfølelsen. Vi vet at den milde vinteren vi har hatt kan føre til en tidlig start på pollensesongen, og for mange plager som følge av dette. I år er det lurt å være tidlig ute med forebygging på grunn av det. Ta kontakt på 91338062 for timebestilling allerede i dag! Homeopatisk behandling kan brukes både forebyggende og akutt når symptomene allerede er der.

Allergisk rhinitt (nesetetthet) eller høysnue, skyldes en allergisk reaksjon på stoffer som kommer i kontakt med neseslimhinnen. Den allergiske reaksjonen utløser en lokal betennelsesreaksjon som fører til kløe i nesen, nesetetthet, rennende nese, nysing. Tilstanden kan også føre til reaksjoner fra andre organsystemer, spesielt øynene (NHI 2013).

Forekomsten av høysnue er fordoblet over de siste 20 årene. Den vanligste behandlingen i dag er symptomlindrende preparater som antihistaminer og kortisonsprayer (NHI 2013).

For mange hjelper medikamentene å lindre symptomene, men ikke alle føler de får nok hjelp med sine plager.

Preparatene som brukes for allergi kan også ha ulike bivirkninger som kan være like plagsomme som allergireaksjonen. De vanligste bivirkningene er; tretthet, svimmelhet, søvnplager eller fordøyelsesbesvær (Maciocia 2008).

Mange oppsøker homeopat for å få en naturlig tilnærming til pollenplagene. Behandling med homeopatiske medisiner søker å styrke immunforsvaret og rette opp i ubalanser hos pasienten slik at de ikke reagerer på pollenet.

Mange med allergiplager har hatt glede av homeopatisk behandling som kan gis forebyggende eller akutt når symptomene allerede er der. Homeopatisk behandling er svært skånsom da en bruker sterkt fortynnede medisiner.”

– Linbjørg Bardal Skalleberg

PS! Les også homeopatens leserinnlegg “Vi som velger oss april” på nhl.no.

Homeopaten kommenterer
Influensasesongen

profile“Vær klar over at det fins mange homeopatiske medisiner som brukes ved influensa. Hvilket middel du skal ha kommer an på symptombildet.

Ta kontakt!

Du kan lese mer om influensa og homeopati her.”

– Linbjørg Bardal Skalleberg

Homeopaten kommenterer
Eksamensnerver

Eksamensnerver har vel de fleste av oss kjent på, og mange hevder at litt nerver bare skjerper. Men mange elever og studenter stresser og engster seg i flere uker. Noen setter veldig høye krav til seg selv, andre vet at for å komme videre på det studiet de ønsker, trengs gode karakterer. Homeopati kan brukes til å få hjelp med å takle stresset på best mulig måte.

 

Eksamensnerver merkes på forskjellige måter – det kan være som en form for prestasjonsangst hvor man får  negative tanker og frykter at man ikke greier å prestere godt nok ved eksamen, og tanker om de konsekvenser dette kan få for framtida. For andre kan det være selve eksamens-situasjonen de frykter de ikke vil takle. Symptomene kan variere fra panikk, skjelvinger, vondt i hodet, kvalme, oppkast og diaré. Homeopatisk behandling er alltid skreddersydd den enkelte ut fra symptombildet.

 

– Linbjørg Bardal Skalleberg

 

Homeopaten kommenterer
WHAW 2018

“Jeg deler gjerne fødselsdagen min, 10. april, med homeopatiens oppdager og grunnlegger Samuel Hahnemann, født 1755. Sandefjord Homeopati feirer at vi har tilgang til denne skånsomme og effektive behandlingsmetoden på grunn av oppdagelsen som ble gjort for over 200 år siden. Gjennom hjemmesiden skal jeg gjøre mitt til å spre viten om homeopati.

Hvert år markeres uka som starter med 10.april, av homeopater og alle som har hatt glede av homeopati over hele verden. WHAW – World Homeopathy Awareness Week. I år er fokuset homeopati ved svangerskap og fødsel. Visste du at denne skånsomme behandlingen har vært til glede for tusenvis av blivende mødre?  Bli inspirert av sandefjordhomeopati.no til å være med å spre dine erfaringer om homeopati. Jungeltelegrafen fungerer ypperlig fortsatt, og gjennom sosiale medier kan enda flere få glede av din kunnskap på området. Dine erfaringer kan komme andre til gode.”

– Linbjørg Bardal Skalleberg

PS!  Nok et nettsted til inspirasjon nhl.no. Se artikkelen om WHAW der.

 

Homeopaten kommenterer
Jeg velger meg april

“Bjørnstjerne Bjørnson skildrer i det kjente diktet “Jeg velger meg april” en måned med rabalder og storm. Det stormer og feier rundt oss. Med elendig ensporet og uetisk journalistikk trekker pressen fram ekstreme unntak og generaliserer disse i et forsøk på å frata barn muligheten til den beste behandling.

Vi har de siste dagene sett manglende etikk på mange plan; bruk av barn, overdrevne og oppdiktede scenarier, skjult kamera osv.

I Sverige er det forbudt å gi homeopatisk behandling til barn under 8 år, og det fins sterke krefter også i Norge som ønsker et forbud. Homeopati er en svært skånsom behandlingsform, og kan derfor brukes fra den yngste til den eldste. Veldig ofte ser vi at barn responderer spesielt godt på behandling.

Men hvorfor velger Bjørnstjerne seg april? Fordi det gamle faller, og det nye får feste. Fordi han synes det er viktigere at man noe vil enn at man har fred. Fordi den eier evner. Fordi den velter krefter, og fordi i den blir sommeren til.

Folk vil ha homeopati, og dette viser den prisbelønte filmprodusenten og regissøren Laurel Chiten i filmen Just One Drop som har verdenspremiere i London 6. april. I Oslo vises filmen på Litteraturhuset 21.april. Pass på å få med deg den!


– Linbjørg Bardal Skalleberg

Jeg velger meg april.
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil
Jeg velger meg april.
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,
– i den blir somren til.
Bjørnstjerne Bjørnson
Helt naturlig frisk med homeopati
Homeopaten kommenterer
Fokus på helse i barnehagen

” I går hadde jeg gleden av, sammen med ernæringsfysiolog, å være invitert på et foreldremøte i barnehagen. Barnehagen er med i et prosjekt “Bra mat” for å fremme god helse. God ernæring, søvn, fysisk aktivitet, trivsel. Det er mange faktorer som fremmer god helse. Dette er kjent for de fleste foreldre, men allikevel trengs det påminnelse.

Min oppgave var først og fremst å fortelle foreldrene om noe som ikke er så kjent. Fordi homeopati ikke er en del av det offentlige helsevesenet, får heller ikke foreldre informasjon om homeopati på helsestasjon eller hos lege. Homeopati kan komplementere det tilbudet som allerede fins i helsevesenet.

Mange barn som går i barnehage sliter med gjentatte infeksjoner, mange får antibiotika. De blir friske, men det hjelper ikke på disposisjonen til å bli syk, så snart er de på nok en antibiotikakur. Antibiotikaen ødelegger også tarmfloraen, slik at de blir enda mer mottagelig for å bli syke. Her kan homeopati endre helsetilstanden. I tillegg vil homeopati være et godt tiltak mot antibiotikaresistens. Antibiotikaen kan vi spare til vi virkelig trenger den.

Homeopati har til hensikt å styrke immunforsvaret, og på den måten holde oss naturlig friske.

 

– Linbjørg Bardal Skalleberg

PS! Les også homeopatens leserinnlegg “Homeopati som krisehjelp” på nhl.no.

stockfresh_242036_vintage-radio_sizeM-kopiHomeopaten kommenterer
Importforbudet

av homeopatiske medisiner på radioen denne uka. Importforbud og ny registreringsordning kan gjøre det vanskelig å skaffe bredden av homeopatiske medisiner som trengs for å gi en kvalitativ god og individuell behandling. Frihet til å velge den behandlingen en selv ønsker må bli et folkekrav. Anbefaler alle å melde seg inn i Norsk Homøopatisk Pasientforening for å vise at vi er mange som ønsker at det fortsatt skal være tilgang til et bredt utvalg av homeopatiske medisiner i Norge. Hør intervjuet ved å gå inn på Norske Homeopaters Landsforbunds hjemmeside og klikk på lydfilene.

– Linbjørg Bardal Skalleberg

www.sandefjordhomeopati.no

Sandefjord Homeopati presenterer
sandefjordhomeopati.no

Profile“Sandefjord Homeopati har endelig fått sine egne nettsider på www.sandefjordhomeopati.no. Det har vært en glede å arbeide sammen med Linbjørg Bardal Skalleberg for å få dette profesjonelle nettstedet i gang.

Sandefjord Homeopatis nye nettsider er spesialtilpasset bedriftens behov. Målet med utviklingen av nettsidene var at besøkende skal kunne bli i godt humør av å klikke seg rundt. Fargene er optimistiske og glade, og kommuniserer det Sandefjord Homeopati ønsker å stå for.

Nettsidene fungerer like godt på mobiltelefon og nettbrett som datamaskin, takket være responsivt design.”

– Eystein Bardal Skalleberg