Helt naturlig frisk med homeopati
Homeopaten kommenterer
Fokus på helse i barnehagen

” I går hadde jeg gleden av, sammen med ernæringsfysiolog, å være invitert på et foreldremøte i barnehagen. Barnehagen er med i et prosjekt “Bra mat” for å fremme god helse. God ernæring, søvn, fysisk aktivitet, trivsel. Det er mange faktorer som fremmer god helse. Dette er kjent for de fleste foreldre, men allikevel trengs det påminnelse.

Min oppgave var først og fremst å fortelle foreldrene om noe som ikke er så kjent. Fordi homeopati ikke er en del av det offentlige helsevesenet, får heller ikke foreldre informasjon om homeopati på helsestasjon eller hos lege. Homeopati kan komplementere det tilbudet som allerede fins i helsevesenet.

Mange barn som går i barnehage sliter med gjentatte infeksjoner, mange får antibiotika. De blir friske, men det hjelper ikke på disposisjonen til å bli syk, så snart er de på nok en antibiotikakur. Antibiotikaen ødelegger også tarmfloraen, slik at de blir enda mer mottagelig for å bli syke. Her kan homeopati endre helsetilstanden. I tillegg vil homeopati være et godt tiltak mot antibiotikaresistens. Antibiotikaen kan vi spare til vi virkelig trenger den.

Homeopati har til hensikt å styrke immunforsvaret, og på den måten holde oss naturlig friske.

 

– Linbjørg Bardal Skalleberg

PS! Les også homeopatens leserinnlegg “Homeopati som krisehjelp” på nhl.no.